Acupunctuurpraktijk Lotus | info@acupunctuurlotus.nl
Acupunctuurpraktijk Lotus


Aanvullende therapie

 

 

Patent kruiden

Soms heb je aan acupunctuur niet genoeg. Dan is een aanvulling met kruiden een uitkomst, want we krijgen steeds meer te maken met complexe klachten waarbij het  inzetten van Chinese kruiden, naast acupunctuur, gewenst is. Denk bijvoorbeeld aan huidaandoeningen (acne, eczeem, psoriasis), burnout, fibromyalgie, ME, migraine, psychische klachten, slapeloosheid, constipatie, PMS en menopauzale klachten. Deze kruiden zijn geheel op natuurlijke basis.


Moxa

Moxa ofwel bijvoetkruid (artemisia vulgaris) brengt warmte diep in de huid en onderliggende lagen. Het wordt op verschillende manieren toegepast. Het ruwe kruid kan in torentjes op de huid geplaatst worden, een sigaar van moxa wordt boven de huid gehouden. Kleine kegeltjes worden op de naald geplaatst of ik gebruik een lamp met dezelfde verwarmende eigenschappen boven een gedeelte van het lichaam.

 

 
Guasha

Is een oude Aziatische techniek waar men met een steen over de huid gaat. Het is bruikbaar bij vele klachten, en werkt heel goed bij vastzittende spieren. Door het "schrapen", zorg je dat de blokkades verdwijnen en er weer een goede bloed doorstroming ontstaat.


Ontspannende massage

Op verzoek van klanten, kun je ook terecht voor een ontspannende rugmassage. Of koop een bon en geef iemand een heerlijke massage cadeau.

 

 

 

 

dislcaimer