Acupunctuurpraktijk Lotus | info@acupunctuurlotus.nl
Acupunctuurpraktijk Lotus

 

 

 

 

Mijn naam is Miriam de Vries, van oorsprong ben ik verpleegkundige. Ik heb in de jaren tachtig van de vorige eeuw in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg mijn opleiding gevolgd en er vervolgens gewerkt. Daarna heb ik ruim 10 jaar bij kinderopvang Korein gewerkt. En voor mijn ommezwaai, heb ik de laatste jaren  met veel plezier gewerkt op Eckartdal met mensen met een verstandelijke beperking.

Begin deze eeuw heb ik een cursus shiatsu massage gevolgd. Dit is Japanse massage via de meridianen. Hierdoor kwam ik in aanraking met de Chinese Geneeswijze. Ik heb ook zelf verschillende acupunctuurbehandelingen ondergaan en merkte wat een mooie manier van genezen dit is. Het zaadje van de Chinese Geneeswijze begon al aardig te groeien en in 2010 heb ik besloten om het roer om te gooien en te starten met de opleiding acupunctuur bij Qing Bai.

Daar heb ik ook de opleiding Westerse Medische Basiskennis gedaan.
Ook heb ik een jaar voedingsleer gevolgd, waarbij de denkwijze volgens de Chinese Geneeswijze gecombineerd is met de Westerse inzichten over vitamines, eiwitten, koolhydraten, enzovoort.
Waarom voedingsleer? Omdat een goede voeding belangrijk is voor je gezondheid. Veel klachten ontstaan vanuit een verkeerd voedingspatroon en daarom vind ik het belangrijk om mensen, naast hun acupunctuurbehandeling, ook een advies te kunnen geven over hun voedingspatroon. Dan kun je zelf, door bewust te gaan eten, werken aan je gezondheid.

Verder volg ik regelmatig bijscholingen in de Chinese Geneeswijze, om mij verder te kunnen verbeteren in deze handelwijze.

 

 

Opleidingen, cursussen, bijscholingen

 

 

Opleidingen 
Verpleegkundige A1980-1984
AcupunctuurQingBai http://www.qing-bai.nl/alumni 2009-2014
Westerse Medische Basiskennis

2014

SHO geregistreerd
Voedingsleer2013-2014
  


Bijscholing


Menstruatieklachten

2015

Menopauze2015
Meridiaanpalpatie

2014 +2015

Chinese Kruidenformules voor TCM therapeuten2015-2016
Effectief pijnbestrijden2016
Voeding bij musculo skeletale klachten2017
Tung's acupuncture2017
  
Aanverwante bijscholing 
Guasha2017
Holistic Pulsing

2017

bijscholing Westerse Medische Basiskennis
Bloed- en immunologische ziekten2016
MBK nascholing "pijn"2017

 

          

               

  

 

dislcaimer