Acupunctuur Lotus | info@acupunctuurlotus.nl
Acupunctuur Lotus

Voeding

 

In de Chinese geneeswijze (TCG)staat een goede Qi(energie) centraal. Het is de basis voor een lang, gezond en gelukkig leven. De  TCG kent oorspronkelijk 8 takken waarvan Bewust Zijn, beweging en rust, voeding en ademhaling en als laatste uitwisseling en aanraking de basis vormen. Dit is de basis voor een goede gezondheid. De andere vier takken, kruidengeneeswijze, acpunctuur en tuina, feng shui en als laatste astrologie worden therapeutisch ingezet.

 

Voeding heeft een grote invloed op je gezondheid, maar in deze tijd is het moelijk om duidelijk te krijgen wat gezond is. Er is een overvloed aan produkten en verder worden we overspoeld met allerlei dieten die beweren hét antwoord te zijn op gezond eten.

 

 

 

 

Het uitgangspunt voor mij is het eten van volwaardig voedsel en weten waar je eten uit bestaat, zonder onnodige toevoegingen. Ook vind ik belangrijk dat je plezier hebt in het maken van je eten en dat je het ook met plezier opeet. Dit is het halve werk.

 

Ga niet rigoureus je eetpatroon omgooien, maar begin met kleine stapjes. Je kunt een oude vertrouwde gewoonte niet zomaar opzij zetten, dat gaat niet lukken. En als je een keer “zondigt”, geniet er van en ga daarna weer verder op de goede weg.

Wil je een aangepast advies, maak dan een afspraak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dislcaimer