Openingsactie

 

    vanwege de opening van mijn praktijk heb ik

             in september een leuke aanbieding:

 

                  het eerste consult voor maar

 

                                € 40

         

 

 

Over mijzelf

Mijn naam is Miriam de Vries, van oorsprong ben ik verpleegkundige. Ik heb in de jaren tachtig van de vorige eeuw in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg mijn opleiding gevolgd en er vervolgens gewerkt. Daarna heb ik ruim 10 jaar bij kinderopvang Korein gewerkt. En voor mijn ommezwaai, heb ik de laatste jaren met veel plezier gewerkt op Eckartdal met mensen met een verstandelijke beperking.

Begin deze eeuw heb ik een cursus shiatsu massage gevolgd. Dit is Japanse massage via de meridianen. Hierdoor kwam ik in aanraking met de Chinese Geneeswijze. Ik heb ook zelf verschillende acupunctuurbehandelingen ondergaan en merkte wat een mooie manier van genezen dit is. Het zaadje van de Chinese Geneeswijze begon al aardig te groeien en in 2010 heb ik besloten om het roer om te gooien en te starten met de opleiding acupunctuur bij Qing Bai.

Daar heb ik ook de opleiding Westerse Medische Basiskennis gedaan.
Ook heb ik een jaar voedingsleer gevolgd, waarbij de denkwijze volgens de Chinese Geneeswijze gecombineerd is met de Westerse inzichten over vitamines, eiwitten, koolhydraten, enzovoort.
Waarom voedingsleer? Omdat een goede voeding belangrijk is voor je gezondheid. Veel klachten ontstaan vanuit een verkeerd voedingspatroon en daarom vind ik het belangrijk om mensen, naast hun acupunctuurbehandeling, ook een advies te kunnen geven over hun voedingspatroon. Dan kun je zelf, door bewust te gaan eten, werken aan je gezondheid.

Verder volg ik regelmatig bijscholingen om mij te verdiepen in mijn vak.

Dit is op het gebied van Chinese Geneeswijze, voeding, Westers Medische Basiskennis, massage en zelfontwikkeling.

  over mijzelf

 

 Thema van de maand

 Gespecialiseerd in

 

Gratis Health Check

Een keer in de maand op zaterdagmorgen van 10-12, kun je terecht voor een gratis Health Check van 30 minuten.

Wat houdt dit in?

 

 

 

 

 Stress en burn-out

Stress is een normaal verschijnsel en de meeste keren kun je hier goed mee omgaan, maar dan ineens zijn er te veel factoren bij elkaar en lukt het niet meer.

 

In balans door de overgang

De overgangsperiode is een periode met grote hormoonschommelingen, waardoor er ontzettend veel gebeurt in het vrouwelijk lichaam.

Lees meer

 

 

Werkwijze

Op de allereerste plaats heb ik er bewust voor gekozen voor één behandelkamer. Ik vind het persoonlijk contact heel belangrijk, zodat er ook de mogelijkheid is om samen te bekijken wat je zelf kunt doen om je gezondheid te bevorderen. Hier hebben we het dan over als de naaldjes geplaatst zijn.

Bij de eerste afspraak vindt een intake gesprek plaats, waarbij ik begin met vragen over je klacht.
Daarna kan ik ook vragen naar algemene zaken over spijsvertering, slapen, hoeveel energie je hebt. En ook hoe het met je leefgewoontes en je voedingspatroon staat. Ik kijk naar je tong en voel je pols, of ik palpeer de meridianen of de pijnlijke plek.

Dit geeft mij een beeld over de oorzaak van de klacht en hierop bepaal ik welke punten ik ga aanprikken. Je mag dan plaatsnemen op de behandeltafel en de naaldjes worden gezet.

zo als je ziet, zijn de naaldjes heel dun

Bij het zetten van een naaldje kun je een klein prikje voelen, een stroomstootje, een drukkend of kriebelend gevoel. Dit hoort erbij en is een teken dat het lichaam goed reageert.

De naaldjes blijven 30 minuten zitten, in die tijd kunnen we kijken naar je levensstijl of je voedingspatroon. Wil je liever je ogen dicht doen en even relaxen, dat kan ook. Dan zet ik een fijn muziekje op en kun je een half uurtje ontspannen.

Na het half uur worden de naalden er uit gehaald. Naast acupunctuur gebruik ik in mijn behandeling ook regelmatig moxa en guasha (zie bij “aanvullend”), afhankelijk van de klacht.

Om acupunctuur goed zijn werking te laten doen, zijn er een aantal behandelingen nodig. De eerste 3 tot 5 behandelingen worden wekelijks of 2x in de week gegeven. Dit is nodig om het lichaam goed in werking te zetten om de klachten te laten verdwijnen of verminderen.

Daarna evalueren we de situatie en vaak kan er dan meer tijd tussen 2 behandelingen inzitten.

In het totaal (gemiddeld gezien) heb je toch gauw 10 behandelingen nodig.

  acupunctuur voorbeeld staand