Aandacht voor jou en je klacht

 

                                         

Gezondheid is niet alleen afwezigheid van ziekte.

Gezondheid betekent het hebben van een betekenisvol leven. Dit kun je indelen in 5 gebieden: lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven en meedoen.

Acupunctuur Lotus kan hierbij een ondersteuning zijn om gezondheid te bereiken of te behouden.

Dit kan door:

  • Acupunctuur om lichamelijke en geestelijke klachten te verbeteren of herstellen
  • Een persoonlijk voedingsadvies, gebaseerd op jouw gestel.
  • Leren mediteren
  • Stretchoefeningen om je meridianen in conditie te houden
  • Ontspanningsmassage

Ik maak gebruik van de balansmethode van dr. Tan. Deze is zeer effectief en zeker bij pijnklachten. Dan is er in de meeste gevallen, direct resultaat.

   


         

 

 

Over mijzelf

Mijn naam is Miriam de Vries, van oorsprong ben ik verpleegkundige. Ik heb in de jaren tachtig van de vorige eeuw in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg mijn opleiding gevolgd en er vervolgens gewerkt. Daarna heb ik ruim 10 jaar bij kinderopvang Korein gewerkt. En voor mijn ommezwaai, heb ik de laatste jaren met veel plezier gewerkt op Eckartdal met mensen met een verstandelijke beperking.

Begin deze eeuw heb ik een cursus shiatsu massage gevolgd. Dit is Japanse massage via de meridianen. Hierdoor kwam ik in aanraking met de Chinese Geneeswijze. Ik heb ook zelf verschillende acupunctuurbehandelingen ondergaan en merkte wat een mooie manier van genezen dit is. Het zaadje van de Chinese Geneeswijze begon al aardig te groeien en in 2010 heb ik besloten om het roer om te gooien en te starten met de opleiding acupunctuur bij Qing Bai.

Daar heb ik ook de opleiding Westerse Medische Basiskennis gedaan.
Ook heb ik een jaar voedingsleer gevolgd, waarbij de denkwijze volgens de Chinese Geneeswijze gecombineerd is met de Westerse inzichten over vitamines, eiwitten, koolhydraten, enzovoort.
Waarom voedingsleer? Omdat een goede voeding belangrijk is voor je gezondheid. Veel klachten ontstaan vanuit een verkeerd voedingspatroon en daarom vind ik het belangrijk om mensen, naast hun acupunctuurbehandeling, ook een advies te kunnen geven over hun voedingspatroon. Dan kun je zelf, door bewust te gaan eten, werken aan je gezondheid.

Verder volg ik regelmatig bijscholingen om mij te verdiepen in mijn vak.

Dit is op het gebied van Chinese Geneeswijze, voeding, Westers Medische Basiskennis, massage en zelfontwikkeling.

  over mijzelf

 

 Thema van de maand

 Gespecialiseerd in

 


 

 

 Stress en burn-out

Stress is een normaal verschijnsel en de meeste keren kun je hier goed mee omgaan, maar dan ineens zijn er te veel factoren bij elkaar en lukt het niet meer.

 

In balans door de overgang

De overgangsperiode is een periode met grote hormoonschommelingen, waardoor er ontzettend veel gebeurt in het vrouwelijk lichaam.

Lees meer

 

Aanvullende therapie

Patent kruiden

Soms heb je aan acupunctuur niet genoeg. Dan is een aanvulling met kruiden een uitkomst, want we krijgen steeds meer te maken met complexe klachten waarbij het inzetten van Chinese kruiden, naast acupunctuur, gewenst is. Denk bijvoorbeeld aan huidaandoeningen (acne, eczeem, psoriasis), burnout, fibromyalgie, ME, migraine, psychische klachten, slapeloosheid, constipatie, PMS en menopauzale klachten. Deze kruiden zijn geheel op natuurlijke basis.

Moxa

Moxa ofwel bijvoetkruid (artemisia vulgaris) brengt warmte diep in de huid en onderliggende lagen. Het wordt op verschillende manieren toegepast. Het ruwe kruid kan in torentjes op de huid geplaatst worden, een sigaar van moxa wordt boven de huid gehouden. Kleine kegeltjes worden op de naald geplaatst of ik gebruik een lamp met dezelfde verwarmende eigenschappen boven een gedeelte van het lichaam.

Guasha

Is een oude Aziatische techniek waar men met een steen over de huid gaat. Het is bruikbaar bij vele klachten, en werkt heel goed bij vastzittende spieren. Door het "schrapen", zorg je dat de blokkades verdwijnen en er weer een goede bloed doorstroming ontstaat.

Ontspannende massage

Op verzoek van klanten, kun je ook terecht voor een ontspannende rugmassage. Of koop een bon en geef iemand een heerlijke massage cadeau.