Openingsactie

 

    vanwege de opening van mijn praktijk heb ik

             in september een leuke aanbieding:

 

                  het eerste consult voor maar

 

                                € 40

         

 

 

Over mijzelf

Mijn naam is Miriam de Vries, van oorsprong ben ik verpleegkundige. Ik heb in de jaren tachtig van de vorige eeuw in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg mijn opleiding gevolgd en er vervolgens gewerkt. Daarna heb ik ruim 10 jaar bij kinderopvang Korein gewerkt. En voor mijn ommezwaai, heb ik de laatste jaren met veel plezier gewerkt op Eckartdal met mensen met een verstandelijke beperking.

Begin deze eeuw heb ik een cursus shiatsu massage gevolgd. Dit is Japanse massage via de meridianen. Hierdoor kwam ik in aanraking met de Chinese Geneeswijze. Ik heb ook zelf verschillende acupunctuurbehandelingen ondergaan en merkte wat een mooie manier van genezen dit is. Het zaadje van de Chinese Geneeswijze begon al aardig te groeien en in 2010 heb ik besloten om het roer om te gooien en te starten met de opleiding acupunctuur bij Qing Bai.

Daar heb ik ook de opleiding Westerse Medische Basiskennis gedaan.
Ook heb ik een jaar voedingsleer gevolgd, waarbij de denkwijze volgens de Chinese Geneeswijze gecombineerd is met de Westerse inzichten over vitamines, eiwitten, koolhydraten, enzovoort.
Waarom voedingsleer? Omdat een goede voeding belangrijk is voor je gezondheid. Veel klachten ontstaan vanuit een verkeerd voedingspatroon en daarom vind ik het belangrijk om mensen, naast hun acupunctuurbehandeling, ook een advies te kunnen geven over hun voedingspatroon. Dan kun je zelf, door bewust te gaan eten, werken aan je gezondheid.

Verder volg ik regelmatig bijscholingen om mij te verdiepen in mijn vak.

Dit is op het gebied van Chinese Geneeswijze, voeding, Westers Medische Basiskennis, massage en zelfontwikkeling.

  over mijzelf

 

 Thema van de maand

 Gespecialiseerd in

 

Gratis Health Check

Een keer in de maand op zaterdagmorgen van 10-12, kun je terecht voor een gratis Health Check van 30 minuten.

Wat houdt dit in?

 

 

 

 

 Stress en burn-out

Stress is een normaal verschijnsel en de meeste keren kun je hier goed mee omgaan, maar dan ineens zijn er te veel factoren bij elkaar en lukt het niet meer.

 

In balans door de overgang

De overgangsperiode is een periode met grote hormoonschommelingen, waardoor er ontzettend veel gebeurt in het vrouwelijk lichaam.

Lees meer

groenten staand  

 

Voeding

In de Chinese geneeswijze (TCG)staat een goede Qi(energie) centraal. Het is de basis voor een lang, gezond en gelukkig leven. De TCG kent oorspronkelijk 8 takken waarvan Bewust Zijn, beweging en rust, voeding en ademhaling en als laatste uitwisseling en aanraking de basis vormen. Dit is de basis voor een goede gezondheid. De andere vier takken, kruidengeneeswijze, acpunctuur en tuina, feng shui en als laatste astrologie worden therapeutisch ingezet.

Voeding heeft een grote invloed op je gezondheid, maar in deze tijd is het moelijk om duidelijk te krijgen wat gezond is. Er is een overvloed aan produkten en verder worden we overspoeld met allerlei dieten die beweren hét antwoord te zijn op gezond eten.
Het uitgangspunt voor mij is het eten van volwaardig voedsel en weten waar je eten uit bestaat, zonder onnodige toevoegingen. Ook vind ik belangrijk dat je plezier hebt in het maken van je eten en dat je het ook met plezier opeet. Dit is het halve werk.

Ga niet rigoureus je eetpatroon omgooien, maar begin met kleine stapjes. Je kunt een oude vertrouwde gewoonte niet zomaar opzij zetten, dat gaat niet lukken. En als je een keer “zondigt”, geniet er van en ga daarna weer verder op de goede weg.

Wil je een aangepast advies, maak dan een afspraak.