acupunctuur voorbeeld

Acupunctuur

De Dikke van Dale geeft de volgende omschrijving: "Acupunctuur (acus = naald, punctum = prik) een Chinese geneeswijze waarbij zeer dunne naalden op specifieke punten in het lichaam gestoken worden."

Acupunctuur is als geneeswijze ruim 4000 jaar geleden in China ontstaan. Acupunctuur is door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) officieel erkend. Deze organisatie doet dan ook vele aanbevelingen om de acupunctuur te bevorderen. Op dit moment maakt ruim een derde van de wereldbevolking er gebruik van.

In ons lichaam bevinden zich energiebanen waarlangs energieën lopen. Deze energieën lopen voortdurend in elkaar over, maar kunnen ook uit balans raken. Deze energiebanen noemen we meridianen. Alle meridianen vormen een netwerk, waarop de acupunctuurpunten liggen. Elk van die punten staat in contact met een orgaan of met een bepaalde functie. Ben je niet "gezond", dan kan de acupuncturist met behulp van naalden bepaalde energieën afremmen of juist stimuleren.

Traditionele Chinese geneeswijze is gebaseerd op (onder meer) de volgende uitgangspunten:
• Levensenergie (chi of qi) circuleert door 14 kanalen, meridianen genoemd, die vertakkingen hebben naar alle organen en lichaamsfuncties.
• Ziekte wordt toegeschreven aan een uit het evenwicht zijn of storing van chi.
• Met praktijken zoals acupunctuur en tuina probeert men dit evenwicht te herstellen.

guasha

Guasha

Is een oude Aziatische techniek waar men met een steen over de huid gaat. Het is bruikbaar bij vele klachten, en werkt heel goed bij vastzittende spieren. Door het "schrapen", zorg je dat de blokkades verdwijnen en er weer een goede bloed doorstroming ontstaat.

massage

Ontspannende massage

Op verzoek van klanten, kun je ook terecht voor een ontspannende rugmassage. Of koop een bon en geef iemand een heerlijke massage cadeau.

moxa overzicht

Moxa

Wat is moxa? Moxa is los materiaal (moxa-punk) of een geperste sigaar met name bestaand uit langdurig in de zon (waardoor het Vuurelement kan binnenkomen) gedroogde Ai Ye (Artemisia argyii, Mugwort of Mogusa) met toevoeging van diverse kruiden, o.a. kaneel, gedroogde gember, musk, DangGui, mandarijnschil, pruimboombast etc. Moxa werkt vooral op de Yang-Qi; het beweegt en verwarmt en werkt daarom erg goed bij Yinsymptomen (Koude).

chinede kruiden

Patent kruiden

Soms heb je aan acupunctuur niet genoeg. Dan is een aanvulling met kruiden een uitkomst, want we krijgen steeds meer te maken met complexe klachten waarbij het inzetten van Chinese kruiden, naast acupunctuur, gewenst is. Denk bijvoorbeeld aan huidaandoeningen (acne, eczeem, psoriasis), burnout, fibromyalgie, ME, migraine, psychische klachten, slapeloosheid, constipatie, PMS en menopauzale klachten. Deze kruiden zijn geheel op natuurlijke basis.