In balans door de overgang

De overgangsperiode is een periode met grote hormoonschommelingen, waardoor er ontzettend veel gebeurt in het vrouwelijk lichaam. Hier zijn vooral de hormonen oestrogeen en progesteron verantwoordelijk voor. Er vindt een transformatie plaats, zowel lichamelijk, mentaal en emotioneel. Voor veel vrouwen kan deze periode leiden tot een tijd met veel onzekerheid. Je lichaam verandert, je krijgt wat meer vetrolletjes, rimpels en je borsten gaan hangen. Je kunt last krijgen van opvliegers, slecht slapen, onredelijke uitbarstingen en je emoties lijken wel een achtbaan. En voor een aantal vrouwen speelt dan ook mee dat het nu definitief is dat ze niet meer zwanger kunnen worden. Door al deze factoren kun je onzeker worden, je zelfbeeld wordt verstoord. Je gaat nadenken over hoe je nu in het leven staat. Ben je er tevreden mee of heb je het idee van had ik maar….

Bedenk dat het een mooi tijdstip is om jezelf vragen te stellen wat je nog zou willen in het leven. Het kan een moment zijn om meer innerlijke rust te krijgen en uit te groeien naar een wijze vrouw. Ik gebruik bewust de term wijze vrouw, want je hebt veel levenservaring opgedaan en het is nu de tijd om er eens bewust bij stil te staan. Hoe heeft je leven er tot nu toe uitgezien en wat wil je nog voor de rest van je leven? Bedenk dat je nog gemiddeld 30 jaar voor de boeg hebt, dus hoe wil je die gaan invullen? Misschien is het tijd voor een nieuwe hobby, andere baan of zelfs een studie. Het is een moment om bewust te worden van jezelf en meer innerlijke rust en inzicht te vinden

Maar ja, ondertussen zit je met al je klachten en die verstoren je dagelijkse leven.
Hierbij kan acupunctuurpraktijk Lotus je zeker helpen en biedt het volgende pakket.

Acupunctuur:
kan je hormonen in balans brengen, waardoor je minder last hebt van opvliegers of heftige menstruaties. Het geeft meer rust, ontspanning en je gaat beter slapen.

Voedingsadvies:
Samen kijken we welk voedsel het beste bij je past. Sommige voedingsmiddelen lokken opvliegers uit en andere zorgen ervoor dat je er minder last van hebt.

Kruiden of supplementen:
Soms kan het nodig zijn om die erge opvliegers tot bedaren te brengen met kruiden.
Er zijn ook een aantal supplementen die wat rust in je lijf kunnen brengen.

Inzicht in de overgang:
Wat gebeurt er in de overgangsperiode, wat kun je er aan doen.

Waarom heb ik wisselende emoties? Waarom slaap ik zo slecht?.
Je krijgt antwoord op je vragen.

Leefstijl tips:
Hoe ziet jou dag er uit? Hoe kan je meer rust inbouwen? Daar gaan we samen naar kijken.
En hoe ga je om met je opvliegers. Er zijn een aantal factoren, zoals alcohol en emoties, die opvliegers versterken. we gaan uitzoeken wat voor jou geldt en je krijgt wat handvatten om beter om te gaan met de opvliegers.

Een momentje voor jezelf

Je krijgt meditatieoefeningen en rustige bewegingsoefeningen om je hoofd rustig te maken en de energie in je lichaam te laten stromen.

Overgangsklachten:
Voor deze specialisatie heb ik de bijscholing "Stromend door de overgang" van Marijke Brouwers gevolgd. Zij geeft deze in samenwerking met de Vrouwenpoli in Boxmeer.