Van jongs af aan wil ik al andere mensen helpen. Dus het was voor mij heel logisch dat ik mijn beroep in de zorgsector wilde.
Ik ben gestart als verpleegkundige en daarna heb ik gewerkt in een kinderdagopvang en bij mensen met een verstandelijke beperking.
 
Door de jaren heen heb ik geleerd om meer naar mezelf te luisteren en naar wat mijn lichaam mij vertelt.
In het reguliere medische circuit wordt hier niet zoveel aandacht aan besteed. Dus mijn aandacht ging meer naar de complementaire zorg.
Ik kwam in aanraking met shiatsumassage en acupunctuur. Hoe meer ik me hierin ging verdiepen, hoe enthousiaster is werd.
 
De Chinese geneeswijze is een holistische kijk op lichaam en geest. De klacht staat niet op zichzelf, er is altijd een onderliggende oorzaak. De oorzaak kan in het lichaam liggen of in de geest. Deze twee kun je niet los zien, zij beïnvloeden elkaar.
 
Ook de manier van werken sprak me aan. In de basis is Chinese geneeswijze vooral goed zorgen voor jezelf. Dit doe je met goede voeding, beweging en meditatie. En soms heb je wat meer nodig en dan pas komen acupunctuur, kruiden en massage aan bod.
 
Deze manier van voor jezelf zorgen, wil ik mijn cliënten meegeven. Ze komen met een bepaalde klacht, maar hoe is die ontstaan? Het kan zijn dat hun leefwijze wat meer aandacht mag krijgen.
Samen met de cliënt wil ik hiernaar kijken en advies geven.

 

 

Miriam 31

 

 

Mijn HBO basisopleiding in Chinese Geneeskunde heb ik gevolgd bij Qing Bai en ook de medische basiskennis heb ik daar gevolgd.

In 2021 heb ik mijn diploma orthomoleculair therapeut behaald.

Om mijn kennis te vergroten volg ik jaarlijks diverse bijscholingen.
De belangrijkste zijn:

 

2013-2014 Voedingsleer
2015-2016 Chinese kruidenformules
2015 Menstruele verstoringen
Vanaf 2016 tot heden Verdieping in Balansmethode Dr. Tan
2015 en 2018 Overgangsklachten
2018 Ooracupunctuur
2019 Slaapproblemen
2021 Moxa